Vetemjöl EKO

Mjöl, gryn & mixer, Kungsörnen
Art no: 103345 Vikt: 6x1,5 kg
EAN: 7310130009143
103345_KÖ-EKO-VETEMJÖL-KRAV-6x1,5kg

Ingredienser

Vetemjöl*, mjölbehandlingsmedel (askorbinsyra). *KRAV-ekologisk ingrediens.

Beredning / Användning

Omvandlingstabell: 1 msk (15 ml) = ca 9 g 1 dl = ca 60 g 1 kkp (1½ dl) = ca 90 g Surdegspizza med fördeg 5st pizzor Ingredienser Dag 1, eftermiddag: 2 dl vatten 5 g jäst 1,75 dl (100 g) Kungsörnen Vetemjöl Ekologiskt 1,75 dl (100 g) Kungsörnen Grahamsmjöl Ekologsikt eller vetemjöl Dag 2, morgon: Ovanstående fördeg 4 dl vatten ca 12,5 dl 750 g Kungsörnen EKO Vetemjöl 4 tsk (ca 25 g) salt 20 g jäst Topping: 1 sats tomatsås, för recept se kungsornen.se/tomatsås. Topping efter smak, som oliver, basilika, mozarella och kronärtskockor Så här tillagar du receptet (24 tim + 20 min): 1. Dag 1, eftermiddag: Vispa ihop vatten, jäst och mjöl i en bunke. Täck med plastfilm och låt jäsa till nästa morgon. 2. Dag 2, morgon: Häll ner fördeg tillsammans med övriga ingredienser i en köksmaskin, och blanda 5-10 minuter. Täck bunken med plastfilm och ställ in degen i kylskåp och låt kalljäsa i 6-8 timmar. 3. Dag 2, kväll: Förvärm ugnen till 250-275°C (varmluftsugn 230-260°C). 4. Ta ut degen ur kylskåpet och dela den till önskat antal pizzor, ca 5 st. Kavla ut varje pizza tunt och lägg på tomatsås efter smak. 5. Baka pizzorna en åt gången i ca 10 minuter, exakt tid varierar berorende på topping. För fler recept se www.kungsornen.se
Vikt
6x1,5 kg
Art no
103345
EAN
7310130009143

Näringsvärde per 100g


  • Energi, kJ 1447 kJ
  • Energi, kcal 346 kcal
  • Fett 1.6 g
  • - varav mättat fett 0.4 g
  • Kolhydrat 70 g
  • - varav sockerarter 0.3 g
  • Fiber 3.5 g
  • Protein 10 g
  • Salt 0 g