Gastro Pizza


Ingredienser

7 pizzor
  • 2500 g Extra Bagerivetemjöl (art 141744)
  • 100 g rapsolja
  • 55 g salt
  • 15 g strösocker
  • 50 g jäst (blå)
  • 1650 g vatten

Så här gör du

  1. Smula ner jästen i en degblandare.
  2. Häll vatten över jästen och tillsätt sedan övriga ingredienser.
  3. Blanda 6 minuter på lägre hastighet och 4 minuter på högre hastighet.
  4. Väg upp degbitar a 625 gram och låt degen vila i 10 minuter.
  5. Riv degbitarna till klot och låt vila över natten i kylen.
  6. Kavla degen till Gastrostorlek och toppa med valfria tillbehör.
  7. Baka av pizzorna i 250 grader varmluft i 7-12 minuter, beroende på mängd garnityr.

Vad tycker du?
Receptet har fått betyg 5,0/5baserat på 1 röster.