Grönsaksbiff caribbean med ljummen majssallad

Goda grönsaksbiffar serveras tillsammans med en sallad på majskorn, sötpotatis och rödlök som ugnsrostas och får en rökig smak tack vare rökt paprikapulver.


Ingredienser

10 portioner

Ljummen majssallad

  • 1 kg sötpotatis
  • 500 g rödlök
  • 700 g GoGreen majs
  • 80 ml olivolja
  • Rökt paprikapulver
  • Cayennepeppar
  • Salt
  • 350 g matkorn
  • 75 ml citronsaft

Limesås

  • 1,5 dl limesaft
  • 1 l matlagningsyoghurt
  • 40 ml honung
  • 25 g vitlök, riven
  • Salt och svartpeppar
  • 1,5 kg GoGreen grönsaksbiff caribbean
  • 100 g koriander, persilja eller mynta till servering (kan uteslutas)

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skala sötpotatis och rödlök. Skär sötpotatisen i tärningar, ca 2×2 cm och rödlöken i klyftor. Häll av spadet från majsen. Lägg grönsakerna på en plåt. Ringla över olivolja, krydda med paprika- pulver, cayennepeppar och salt. Rosta i ugn, ca 15–20 minuter.
  3. Koka matkornet enligt anvisning på förpackningen.
  4. Blanda matkorn med de ugnsrostade grönsakerna och saft från citronen.
  5. Blanda limesaft, matlagningsyoghurt, honung, vitlök, salt och peppar.
  6. Tillaga biffarna enligt anvisning på förpackningen.
  7. Hacka örterna grovt, strö över majssalladen strax innan servering.

Vad tycker du?