Kikärtsbiff med krämig spenatpasta

Kikärtsbiffar serveras med en krämig spenat- och tomatpasta som smaksätts med dijonsenap. Rostade solroskärnor bidrar med crisp.


Ingredienser

10 portioner

Spenatsås

  • 250 g schalottenlök
  • 50 g vitlök
  • 600 g tomat
  • 1 kg fryst spenat
  • 3,75 dl grädde
  • 18 ml dijonsenap

Pasta

  • 700 g Gotlandspasta Penne
  • 250 g riven ost
  • 100 g solroskärnor
  • 1,5 kg GoGreen kikärtsbiff
  • Salt och peppar

Så här gör du

  1. Finhacka lök och vitlök. Skär tomaterna i mindre bitar. Tina spenaten och pressa ur överflödig vätska.
  2. Fräs lök och vitlök i olja eller smör. Tillsätt spenat och tomat och fortsätt steka tills den mesta vätskan kokat bort. Slå över grädden och låt koka ner till hälften. Smaka av med salt, peppar och dijonsenap.
  3. Sätt ugnen på 250 grader. Skvätt lite vatten på solroskärnorna, salta och bred ut på en ugnsplåt. Rosta till gyllenbrun färg.
  4. Koka pastan al dente.
  5. Tillaga kikärtsbiffarna enligt anvisning på förpackningen.
  6. Blanda samman pastan med spenatsåsen och den rivna osten. Servera tillsammans med kikärtsbiffarna och de rostade solroskärnorna.

Vad tycker du?