Naanbröd Tikka Masala

Finalist: Malin Köhnke Dahlgren, Veinge

Malins kommentar till receptet: Vi har valt att blanda ner våran vegetariska lins-tikka masala i vårt naan bröd. Det ger både fin färg och fin smak. Att laga vegetariskt i sig är mer hållbart för miljön, och nu kunde vi ju även använda den vegetariska grytan i vårt naanbröd!


Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 12 g socker
  • 6 g salt
  • 600 g mjöl
  • 400 g mixad tikka masala-linsgryta

Så här gör du

  1. Värm upp vätskan (mixad tikka masala-linsgryta) till 37° C, blanda med jäst. Häll i salt och socker för att sedan hälla i vetemjölet.
  2. Blanda i maskin ca 5 minuter så du får en smidig elastisk deg.
  3. Låt jäsa i 45 minuter under plast.
  4. Dela degen i 8 delar och kavla ut till platta naanbröd.
  5. Stek i torr panna, eller på ett stekbord. Stek 3 minuter pả varje sida. Ät gärna när de är nygräddade.

 


Vad tycker du?
Receptet har fått betyg 5,0/5baserat på 1 röster.