Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Naanbröd Tikka Masala
Finalist: Malin Köhnke Dahlgren, Veinge
Malins kommentar till receptet: Vi har valt att blanda ner våran vegetariska lins-tikka masala i vårt naan bröd. Det ger både fin färg och fin smak. Att laga vegetariskt i sig är mer hållbart för miljön, och nu kunde vi ju även använda den vegetariska grytan i vårt naanbröd!
Ingredienser
- 25 g jäst
- 12 g socker
- 6 g salt
- 600 g mjöl
- 400 g mixad tikka masala-linsgryta
Så här gör du
- Värm upp vätskan (mixad tikka masala-linsgryta) till 37° C, blanda med jäst. Häll i salt och socker för att sedan hälla i vetemjölet.
- Blanda i maskin ca 5 minuter så du får en smidig elastisk deg.
- Låt jäsa i 45 minuter under plast.
- Dela degen i 8 delar och kavla ut till platta naanbröd.
- Stek i torr panna, eller på ett stekbord. Stek 3 minuter pả varje sida. Ät gärna när de är nygräddade.