Pannkakor à la Jordgubbsbakelse

Vem kan motstå färska jordgubbar? Servera en pannkaksbakelse som passar extra bra på sommaren.


Ingredienser

1 portion
  • 40 g färskost
  • 2 tsk florsocker
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 2 (40 g) färska jordgubbar, tunt skivade eller hackade*
  • 1 pannkaka

Så här gör du

Tillagningstid: 15 minuter
  1. Blanda färskost, florsocker och vaniljsocker. Bred jämt över pannkakan.
  2. Skiva jordgubbarna tunt och fördela över pannkakan.
  3. Vik ihop och lägg i en form eller på en plåt. Grädda på 200 grader varmluft i ca 5 min.
  4. Servera vackert på ett fat, gärna med proteinrik dryck som mjölk, Liva Protein eller proteinrik smoothie.
  5.  Alternativt rulla ihop den kalla fyllda pannkakan, skiva i munsbitar och servera vackert på ett fat. Gärna pudrad med florsocker.

*Importerade frysta bär måste kokas upp före servering. Låt då jordgubbarna svalna i t ex ett durkslag efter kokning så de rinner av. Fördela sedan på pannkakan.


Vad tycker du?