Råg- och grahamsbröd


Ingredienser

5 bröd
  • 1560 g Grahamsmjöl (art 102776)
  • 1360 g Rågsikt (art nr 103138)
  • 53 g rapsolja
  • 53 g salt
  • 45 g strösocker
  • 40 g jäst (blå)
  • 1930 g vatten

Så här gör du

  1. Smula ner jästen i en degblandare.
  2. Häll vatten över jästen och tillsätt sedan övriga ingredienser.
  3. Blanda 6 minuter på lägre hastighet och 2 minuter på högre hastighet.
  4. Låt degen vila i 20 minuter, degen bör vara 27 grader.
  5. Väg upp varje bröd a 1000 gram och forma bröden och lägg i ett sprayat bleck med sprayfett mellan varje bröd så dom inte klibbar ihop.
  6. Låt vila över natten i kylen.
  7. Baka av brödet i ugnen på 200 grader i ca 65-70 minuter. Tid och temperatur kan behöva justeras beroende på ugn.
  8. Låt svalna och servera.

Vad tycker du?
Receptet har fått betyg 4,0/5baserat på 1 röster.