Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Rökig burgare med potatisstomp och äppelsallad
Rödbetsburgaren serveras med potatisstomp på brynt smör och en fräsch äppelsallad.
Ingredienser
Potatisstomp
- 2 kg potatis
- 250 g smör
- 5 dl mjölk
- 50 g gräslök
Sallad
- 500 g Frigodan äppeltärningar
- 250 g blandad sallad
- 75 g kapris
- 75 g russin
- 45 ml olivolja
- 15 ml vitvinsvinäger
- Salt och peppar
- 1,2 kg GoGreen rödbetsburgare
Så här gör du
- Skala och koka potatisen. Bryn smöret. Hacka gräslöken. Blanda smöret och mjölken med potatisen, vispa tills det blir ett stomp. Rör ner gräslöken strax innan servering. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda samman äppeltärningar, sallad, kapris och russin. Slå över olja och vinäger, salta och peppra strax innan servering.
- Tillaga biffarna enligt anvisning på paketet. Servera tillsammans med potatisstompet och äppelsalladen.