Rökig burgare med potatisstomp och äppelsallad

Rödbetsburgaren serveras med potatisstomp på brynt smör och en fräsch äppelsallad.


Ingredienser

Potatisstomp

  • 2 kg potatis
  • 250 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g gräslök

Sallad

  • 500 g Frigodan äppeltärningar
  • 250 g blandad sallad
  • 75 g kapris
  • 75 g russin
  • 45 ml olivolja
  • 15 ml vitvinsvinäger
  • Salt och peppar
  • 1,2 kg GoGreen rödbetsburgare

Så här gör du

  1. Skala och koka potatisen. Bryn smöret. Hacka gräslöken. Blanda smöret och mjölken med potatisen, vispa tills det blir ett stomp. Rör ner gräslöken strax innan servering. Smaka av med salt och peppar.
  2. Blanda samman äppeltärningar, sallad, kapris och russin. Slå över olja och vinäger, salta och peppra strax innan servering.
  3. Tillaga biffarna enligt anvisning på paketet. Servera tillsammans med potatisstompet och äppelsalladen.

Vad tycker du?