Sirapslimpa


Ingredienser

5 bröd
  • 1428 g Bagerivetemjöl KRAV (art nr 142017)
  • 614 g Rågsikt (art nr 103138)
  • 47 g jäst
  • 41 g salt
  • 30 g rapsolja
  • 100 g ljus sirap
  • 1257 g vatten

Så här gör du

  1. Smula ner jästen i en degblandare.
  2. Häll vatten över jästen, blanda och tillsätt sedan övriga ingredienser.
  3. Blanda 4 minuter på lägre hastighet och 3 minuter på högre hastighet.
  4. Låt sedan degen vila i 20 minuter, degen bör vara ca 27 grader.
  5. Väg upp varje bröd a 700 gram och bearbeta och forma till fina bröd och lägg 5 stycken i varje bleck som är sprayat. Använd sprayfett mellan bröden så dom enkelt lossnar från varandra efter gräddning.
  6. Sätt nu in brödet direkt i kylen och låt jäsa över natten.
  7. Baka av brödet i ugnen på 200 grader i cirka 40-45 minuter. Tid och temperatur kan behöva justeras beroende på ugn.
  8. Låt svalna och servera!

Vad tycker du?