Chili & Beanstew med syrlig sallad på 3 sorters lök


Ingredienser

10 portioner

Stew:

  • 100gr Svartabönor, torra
  • 100gr Kidneybönor, torra
  • 200gr Bruna bönor, torra
  • 250gr Gul lök, skivad
  • 75gr Vitlök, finhackad
  • 3 st Gul paprika, skivad
  • 1 msk Chilipulver
  • 1 msk Spiskummin
  • 1 msk Rökt paprikapulver
  • 0,5 dl Tomatpuré
  • 1000 gr Passerade tomater
  • Salt och peppar efter smak

Sallad:

  • 100 gr gul lök
  • 100 gr röd lök
  • 100 gr Charlottenlök
  • 0,5 dl citronsaft
  • 1 dl olja, valfri(gärna kallpressad rapsolja)
  • 2 msk Italiensk salladskrydda eller liknande

Så här gör du

  1. Blötlägg och koka bönorna enligt anvisningarna för ångkokning i ugn.
  2. Hetta upp olja i en kastrull. Fräs lök, vitlök och paprika ett par minuter under omrörning innan kryddor och tomatpuré blandas i. Låt kryddor och tomatpuré fräsa någon minut innan de passerade tomaterna och bönorna tillsätts.
  3. Låt grytan koka på svag till medelhög värme i 30-40 minuter med omrörning då och då. Rätten blir tjock och fyllig när den är klar.
  4. Sallad: Skala röd, gul och charlottenlök, skiva tunt. Blanda med övriga ingredienser väl. Låt stå och vila i 20 minuter.
  5. Servera Bönstew med Tunnpannkaka Special som wrap, toppa med löksalladen.

Vad tycker du?