Dinkelmjöl Fullkorn

Mjöl, gryn & mixer, Kungsörnen
Art no: 100681
Vikt: 10 x 1 kg
EAN: 7310130011412

Category productimage: Produktbilder/ Layoutbilder
Dinkel , eller spelt som det också kallas är ett urvete som odlats långt före vår tideräkning började. Ett kraftigt skal skyddar det näringsrika vetekornet och genom alla årtusenden har dinkel behållit sina speciella egenskaper och sin goda smak. Dinkelmjöl har hög halt av protein. Bröd bakat på dinkelmjöl ger ett välsmakande, fylligt bröd med fin arom.

Beredning / Användning

För fylligt matbröd, pajdeg, pizza eller pannkaka. 100 % fullkorn.Det fungerar även bra att byta ut en del av vetemjölet till fullkornsdinkelmjölnästa gång du lagar pizza, paj eller pannkakor för en matigare smak.Fullkornsscones 4 stycken8 dl (450 g) Kungsörnen Fullkornsmjöl Dinkel1/2 tsk salt3 tsk bakpulver100 g smör eller margarin4 dl mjölk (eller filmjölk för saftigare, fylligare bröd)1. Värm ugnen till 250 °C (varmluft 225 °C)2. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en degskål.3. Finfördela matfettet i mjölet med fingertopparnatill en grynig massa. Tillsätt mjölk eller filmjölk och rör snabbt ihop till en lös deg.4. Låt degen vila tills ugnen blivit varm.5. Klicka upp degen i 4 delar på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Platta med mjölad hand ut varje del till en rund kaka, ca 15 cm i diameter.6. Skåra varje kaka korsvis i 4 delar med en mjölad kniv.7. Grädda mitt i ugnen, 12-14 minuter. Bryt isär kakorna och servera med valfria pålägg.Tips! Fullkornssconsen går bra att frysa.För fler recept se www.kungsornen.seOMVANDLNINGSTABELLför Dinkelmjöl fullkorn:1 msk (15 ml) = ca 8 g1 dl = ca 55 g1 kkp (1½ dl) =ca 80 g
Näringsvärde per 100g

  • Energi, kJ 1450 kJ

  • Energi, kcal 340 kcal

  • Fett (g) 3 g

  • - varav mättat fett (g) 0,7 g

  • Kolhydrat (g) 59 g

  • - varav sockerarter (g) 0,6 g

  • Fiber (g) 9,5 g

  • Protein (g) 14 g

  • Salt (g) 0 g

Ingredienser

fullkornsmjöl av dinkelVETE
100% fullkorn.