Dinkelmjöl Fullkorn

Mjöl, gryn & mixer, Kungsörnen
Art no: 100681
Vikt: 10 x 1 kg
EAN: 7310130011412

Category productimage: Produktbilder/ Layoutbilder
Kungsörnens Dinkelmjöl med fullkorn har en hög halt av protein och är rikt på B-vitaminer och mineralämnen. Bröd bakat på dinkelmjöl ger ett välsmakande och fylligt bröd med fin arom. Perfekt för matbröd, pizza eller paj.

Beredning / Användning

För fylligt matbröd, pajdeg, pizza eller pannkaka. 100 % fullkorn.Det fungerar även bra att byta ut en del av vetemjölet till fullkornsdinkelmjölnästa gång du lagar pizza, paj eller pannkakor för en matigare smak.Fullkornsscones 4 stycken8 dl (450 g) Kungsörnen Fullkornsmjöl Dinkel1/2 tsk salt3 tsk bakpulver100 g smör eller margarin4 dl mjölk (eller filmjölk för saftigare, fylligare bröd)1. Värm ugnen till 250 °C (varmluft 225 °C)2. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en degskål.3. Finfördela matfettet i mjölet med fingertopparnatill en grynig massa. Tillsätt mjölk eller filmjölk och rör snabbt ihop till en lös deg.4. Låt degen vila tills ugnen blivit varm.5. Klicka upp degen i 4 delar på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Platta med mjölad hand ut varje del till en rund kaka, ca 15 cm i diameter.6. Skåra varje kaka korsvis i 4 delar med en mjölad kniv.7. Grädda mitt i ugnen, 12-14 minuter. Bryt isär kakorna och servera med valfria pålägg.Tips! Fullkornssconsen går bra att frysa.För fler recept se www.kungsornen.seOMVANDLNINGSTABELLför Dinkelmjöl fullkorn:1 msk (15 ml) = ca 8 g1 dl = ca 55 g1 kkp (1½ dl) =ca 80 g
Näringsvärde per 100g

  • Energi 1450 kJ

  • Energi 340 kcal

  • Fett 3,0 g

  • - varav mättat fett 0,7 g

  • Kolhydrat 59 g

  • - varav sockerarter 0,6 g

  • Fiber 9,5 g

  • Protein 14 g

  • Salt 0 g

Ingredienser

fullkornsmjöl av dinkelVETE.
100% fullkorn.