Rågsikt

Mjöl, gryn & mixer, Kungsörnen
Art no: 103138
Vikt: 6x2 kg
EAN: 7310130007194

Category productimage: Produktbilder/ Layoutbilder
Det här mjölet är siktat och malt i vår Malmökvarn. Det är en blandning av 60 % vete och 40 % råg och innehåller fiber. Rågen ger en fin karaktär och vetemjölet ger bra bakegenskaper. Tillsammans får blandningen en lätt smak av råg som passar perfekt för en saftig råglimpa eller ett milt frukostbröd. Mjölet kan kombineras med Kungsörnen Finmalt och Grovmalt Rågmjöl för ett mörkare och grövre bröd.

Beredning / Användning

RÅGSIKTSKAKOR 4 styckenIngredienser:5 dl mjölk50 g (1 pkt) jäst50 g smör eller margarin, rumsvarmteller ½ dl flytande½ dl sirap1 ½ tsk salt2 tsk anis och 2 tsk fänkåleller 1 msk malda pomeransskal1,4 l (770 g) Kungsörnen Rågsikt1. Värm mjölken till 37 ᵒC (fingervarmt).2. Smula ner jästen i en degskål på/om 3–4 l. Hällöver mjölken och rör om tills jästen har löst sig.Klicka i matfettet och tillsätt sirap, salt ochkryddor.3. Mät upp mjölet. Häll det luftigt direkt urpåsen i ett litermått. Skaka ej måttet. Tillsättmjölet men spar 1 dl till utbakningen.4. Arbeta degen kraftigt, ca 3 minuter medmaskin eller ca 6 minuter för hand, tills denkänns smidig. Låt degen jäsa övertäckt medbakduk till dubbel storlek, ca 40 minuter.5. Knåda degen smidig på mjölat bakbord.Dela degen i 4 delar och forma dem till rundabullar.6. Kavla eller platta ut bullarna med mjöladhand till runda kakor, ca 15 cm i diameter. Tagev ut hål i mitten.7. Lägg kakorna på smorda eller bakplåtspapperskläddaplåtar och nagga dem med en gaffel.8. Låt kakorna jäsa under bakduk ca 30minuter. Värm ugnen till 225 ᵒC.9. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 minuter.10. Låt bröden svalna på galler under bakduk. OMVANDLINGSTABELLför Rågsikt: 1 msk (15 ml)= ca 8 g1 dl= ca 55 g1 kkp (1 ½ dl)= ca 80 g
Näringsvärde per 100g

  • Energi, kJ 1450 kJ

  • Energi, kcal 350 kcal

  • Fett (g) 2,0 g

  • - varav mättat fett (g) 0,3 g

  • Kolhydrat (g) 70 g

  • - varav sockerarter (g) 0,5 g

  • Fiber (g) 5,0 g

  • Protein (g) 10 g

  • Salt (g) 0 g

Ingredienser

VETEmjöl 60% , siktat RÅGmjöl 40% , KORNmaltmjöl , mjölbehandlingsmedel (askorbinsyra)