Knaprig sallad på linser och marinerade äpplen


Ingredienser

10 portioner

Sallad

Marinerade äpplen

Dressing

  • 2 dl balsamvinäger
  • 2 dl rapsolja
  • 3 msk örtagårdskrydda

Så här gör du

  1. Koka linserna i vatten på medelhög värme i 15-20 minuter. Tillsätt morotsbrunoisen och låt koka med linserna i 3-5 minuter eller tills linser och morötterna har blivit mjuka men inte sönderkokade.
  2. Häll av och kyl ner linser och morötter.
  3. Rosta solroskärnor tillsammans med pumpakärnor i torr panna på relativt hög värme.
  4. Marinera äppeltärningar i vinäger och olja, smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda ingredienserna till dressingen väl och låt stå och dra medan salladen monteras.
  6. Skär eller plocka salladen relativt grovt och blanda med äpplen, linser och morötterna.
  7. Lägg upp och garnera med de rostade kärnorna, rädisor samt groddar.
  8. Servera med dressingen och en bit bröd till.

Vad tycker du?