Spaghetti bolognese veganstyle

TIPS! Använd vegansk riven ost för att förstärka måltiden.


Ingredienser

10 portioner
  • 300 g GoGreen Vegofärs
  • 800 g passerade tomater
  • 200 g gul lök, hackad
  • 200 ml grönsaksbuljong
  • 1 dl tomatpuré
  • 3-4 dl vatten
  • 30 g vitlök, pressad
  • 20 g röd chili, hackad
  • 2 msk blandade torkade örter ex. basilika, oregano, timjan
  • ½ dl rapsolja
  • salt och peppar efter smak
  • 800 g Svensk Spaghetti

Så här gör du

  1. Bolognese: Bryn löken i olja, tillsätt tomatpuré och vitlök och fräs dessa lätt innan de passerade tomaterna samt buljongen tillsätts. Låt koka upp och tillsätt ärtfärs samt chili. Låt sjuda på låg värme i 5 minuter, späd med vatten till önskad konsistens. Krydda och smaka av.
  2. Pasta: Koka pastan al dente enligt instruktionerna.

Vad tycker du?
Receptet har fått betyg 5,0/5baserat på 1 röster.