Spaghetti Lenticchie da Gotland


Ingredienser

10 portioner
  • 1 kg Kungsörnen Svensk Spaghetti
  • 7 dl grönsaksbuljong
  • 500 g krossade tomater
  • 500 g GoGreen gula linser
  • 300 g morot, riven
  • 250 g gul lök, hackad
  • 1 dl balsamvinäger
  • 4 msk tomatpuré
  • 30 g grön chili, finhackad
  • 30 g vitlök, finhackad
  • 2 msk oregano, torkad
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk kanel
  • 2 st lagerblad
  • Salt och peppar efter smak

Så här gör du

  1. Koka pastan i rikligt med vatten enligt anvisningarna.
  2. Fräs morot, lök, vitlök och chili i olivolja, tillsätt tomatpuré när löken har blivit glansig och låt tomatpurén fräsa med ett par minuter.
  3. Tillsätt linser, buljong och krossade tomater och låt koka upp på medelhög värme. Tillsätt balsamvinäger tillsammans med samtliga kryddor och låt såsen koka på svag till medelhög värme i 20–25 minuter under omrörning.
  4. Servera gärna pastarätten med rikliga mängder finriven peccorino.

Vad tycker du?