Thailändska linsbiffar med srirachamajonnäs och wokade nudlar


Ingredienser

10 portioner

20 st mindre biffar

  • 500 g GoGreen gula linser, torkade
  • 20 g vitlök
  • 500 g morötter
  • 30 g chili grön
  • 30 g potatisstärkelse
  • 20 g koriander, hackad
  • 50 g salladslök
  • 0,5 dl rapsolja
  • Salt och peppar efter smak

Wokade nudlar

Topping

  • Srirachamajonnäs
  • Färsk koriander

Så här gör du

  1. Blötlägg linser i rikligt med vatten under 2–4 timmar alt. under natten i kyl.
  2. Häll av linserna och mixa linserna tillsammans med vitlök. Skala morötterna och riv dem grovt.
  3. Finhacka chili och skiva salladslöken tunt. Blanda linsmixen med övriga ingredienser och forma sedan små ”pannbiffar”.
  4. Stek biffarna i oljan på medelhög värme tills de fått fin färg.
  5. Koka linguinen ”al dente” och kyl ned.
  6. Hetta upp pannan med olja och stek grönsakerna till fin färg innan pasta blandas ned.
  7. Toppa anrättningen med Sriracha- majonnäs efter smak och tycke, strö ev. över lite grovhackad färsk koriander.

Vad tycker du?