Tunn linspannkaka med frisk ricottayoghurt och färska bär


Ingredienser

10 portioner

Pannkaka

  • 300 g GoGreen gula linser
  • 1 l mjölk
  • 420 g Kungsörnen vetemjöl
  • 6 st ägg
  • 1,5 tsk salt
  • Smör till stekning

Yoghurt

  • 600 g ricottaost
  • 3 dl yoghurt, naturell
  • 0,5 dl honung, flytande

Garnering

  • 1 knippe mynta, färsk
  • 0,5 dl honung, flytande
  • Blandade färska bär efter tycke, smak och säsong.

Så här gör du

  1. Koka linserna i rikligt med vatten i ca 20 minuter. Häll av och låt svalna.
  2. Blanda samtliga övriga ingredienser till en smet och låt stå för att svälla i 20 minuter. Om linserna önskas döljas i pannkakan kan dessa mixas släta innan de blandas i pannkakssmeten.
  3. Blanda i de kokta linserna och stek pannkakorna i smör på medelhög till hög värme.
  4. Vispa ricottaost och honung fluffigt och vänd sedan ner yoghurten. Önskas lösare konsistens kan mer yoghurt vändas ner i smeten.

Vad tycker du?
Receptet har fått betyg 5,0/5baserat på 1 röster.