Tunn linspannkaka med het äppelchutney på krispig salladsbädd


Ingredienser

10 portioner

Pannkaka

Chutney

  • 400 g Frigodan äppeltärningar
  • 100 g gul lök, hackad
  • 15 g vitlök, finhackad
  • 15 g chili, finhackad
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 0,5 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1 dl honung
  • 1 st kanelstång
  • 1 st stjärnanis

Sallad

  • 1 st granatäpple
  • 1 st röd lök, tunna skivor
  • 1 kruka bladpersilja
  • Blandad småbladig sallad
  • Ev. naturell yoghurt till servering

Så här gör du

  1. Koka linserna i rikligt med vatten i ca 20 minuter. Häll av och låt svalna.
  2. Blanda samtliga övriga ingredienser till en smet och låt stå för att svälla i 20 minuter.
  3. Blanda i de kokta linserna och stek pannkakorna i smör på medelhög till hög värme.
  4. Blanda samtliga ingredienser till chutneyn i en kastrull och låt koka upp. Koka på svag värme i ca. 15 minuter eller tills äpplena knappt håller ihop, rör om då och då under koktiden.
  5. Låt chutneyn svalna av när den är färdig. Önskas äppelbitar i den färdiga chutney kan 1/3 av äppeltärningarna gå i kastrullen efter 8 minuters koktid.
  6. Dela granatäpplet på mitten och slå ut kärnorna med en träslev mot skärbrädan. Riv av persiljan och grov- hacka den. Blanda sallad, lök, persilja och granatäpple.
  7. Lägg pannkakan i botten och lägg en härlig näve sallad i mitten, toppa med chutney. Skeda eventuellt över lite yoghurt sporadiskt för en syrligare smakbrytning.

Vad tycker du?
Receptet har fått betyg 5,0/5baserat på 1 röster.