Burritos som får alla dagar att smaka fredag, fyllda med gröna nyttigheter. Trivs i gott sällskap av en smakrik tomatsalsa.

10 portioner

Ingredienser
150 g Go Green torkade svarta bönor
500 g lammfärs
200 g gul lök
10 g vitlök
5 g röd chili
400 g tomater
200 g majs
300 g frusen spenat, eller 300 g hackad grönkål
2 g spiskummin
5 g salt
60 g crème fraiche
200 g riven lagrad ost
20 tortillabröd
Olja till stekning

Gör så här:

  1. Blötlägg bönorna i vatten över natten. Häll av vattnet och koka i nytt vatten tills bönorna är mjuka. Häll av vattnet. Lägg undan hälften till salsa och mixa resten slät.
  2. Hacka lök och vitlök. Hacka chili och tomater. Stek färsen i lite olja och tillsätt bönpastan, lök och vitlök. Fräs några minuter.
  3. Tillsätt majs, spenat/grönkål, chili, tomater och spiskummin. Fräs ihop. Ta av från plattan och vänd i crème fraiche och hälften av osten. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Lägg ut bröden och lägg i smeten. Rulla samman, lägg i bleck, ringla över lite olja och strö på riven ost.
  5. Grädda 10 minuter i 200 grader eller tills de är gyllene.

Tomatsalsa

300 g GoGreen krossade tomater
100 g gul lök
0,5 g oregano
0,5 g timjan
0,5 g spiskummin
0,5 g paprikapulver
200 g kokta svarta bönor
1 msk olja
Salt

Gör så här:

  1. Fräs tomater, lök och kryddor
    i lite olja. Tillsätt eventuellt lite
    vatten.
  2. Tillsätt bönor och smaka av med salt.