Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Lammfärsbiffar med paprikapesto-pasta, tomatsås och fetaost
Saftiga och fina biffar av hälften lammfärs och hälften matkorn. Serveras med en tomatsås och paprikapesto-pasta som är toppad med fetaost.
10 portioner
Ingredienser lammfärsbiffar:
250 g vatten
200 g Kungsörnen matkorn
500 g lammfärs
100 g lök gul, hackad
5 g vitlök, finhackad
20 g sambal oelek
2 ägg
15 g bladpersilja, hackad
15 g olivolja
5 salt
1 g svartpeppar malen
Gör så här:
1. Koka matkorn och kyl, görs med fördel dagen innan färsen ska blandas.
2. Blanda samtliga ingredienser till färsbiffen och forma till små pannbiffar om ca 60 g. Bryn biffarna i olja i en het panna. Låt biffarna gå klart i ugnen 200 grader ca 8-10 minuter.
Pasta
850 g Kungsörnen pasta Gemelli Vit Fiber KRAV
400 g grovt smulad fetaost
2 g torkad oregano
10 g grovt hackad persilja
25 g kallpressad rapsolja/olivolja
0,5 g nymald svartpeppar
Gör så här:
- Koka pastan i saltat vatten.
- Sila och vänd pastan tillsammans med paprikapesto.
- Lägg på gastronomfat alt. bleck.
- Strö på smulad fetaost, oregano och persilja.
- Toppa med nymald svartpeppar och droppa över lite kallpressad rapsolja.
- Servera med tomatsås och lammfärsbiffar.
Paprikapesto
600 g urkärnad, skalad och rostad röd paprika
25 g rostad vitlök
100 g Go Green solrosfrön
100 g riven parmesanost
2 msk vitvinsvinäger
2 dl neutral rapsolja
15 g salt
0,5 g nymald svartpeppar
Gör så här:
- Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till en pesto.
- Smaka av med salt och peppar.
Tomatsås
300 g GoGreen krossade tomater
100 g finhackade lökar
5 g pressade vitlöksklyftor
0,5 msk äppelcidervinäger
15 g torkad oregano
5-10 g salt
0,5 g nymald svartpeppar
Gör så här:
- Blanda ihop alla ingredienser och låt puttra i till önskad smak.
- Smaka av med salt och peppar.