Lantmännen
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Erbjuder produkter och tjänster för ett starkt och konkurrenskraftigt lantbruk.
Importerar, marknadsför, säljer och underhåller lantbrukssmaskiner.
Utvecklar, förädlar och marknadsför livsmedelsprodukter och måltidskoncept.
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ grundat på den djupa kunskapen som våra lantbrukare har samlat på sig över generationer. Tillsammans arbetar vi för ett livskraftigt lantbruk. Tillsammans tar vi ansvar från jord till bord.
Med utgångspunkt i åkermarken och verksamheter i värdekedjan från jord till bord finns vi med hela vägen från sådd till skörd – till maten på våra bord, foder till våra djur och klimatsmarta biobränslen.
Vi ägs av svenska lantbrukare och har vår bas i Sverige med Östersjöområdet som vår utökade hemmamarknad. Vi har en stark internationell närvaro, och oavsett land och plats tar vi alltid samma ansvar.
Vi bedriver forskning och satsar på innovation för morgondagens lantbruk, bioenergi och framtidens mat. Innovationer är avgörande för att lösa dagens och framtidens utmaningar och därför har Lantmännen också en egen forskningsstiftelse.
Lantmännens gröna grodd finns på våra förpackningar. Produkterna kan vara olika, men alla ska kunna känna sig trygga i att vi alltid minimerar påverkan på miljön och människan. Finns grodden på paketet, kan du vara säker på att det är Bra Mat från Lantmännen.
Saftiga och fina biffar av hälften lammfärs och hälften matkorn. Serveras med en tomatsås och paprikapesto-pasta som är toppad med fetaost.
10 portioner
Ingredienser lammfärsbiffar:
250 g vatten
200 g Kungsörnen matkorn
500 g lammfärs
100 g lök gul, hackad
5 g vitlök, finhackad
20 g sambal oelek
2 ägg
15 g bladpersilja, hackad
15 g olivolja
5 salt
1 g svartpeppar malen
Gör så här:
1. Koka matkorn och kyl, görs med fördel dagen innan färsen ska blandas.
2. Blanda samtliga ingredienser till färsbiffen och forma till små pannbiffar om ca 60 g. Bryn biffarna i olja i en het panna. Låt biffarna gå klart i ugnen 200 grader ca 8-10 minuter.
850 g Kungsörnen pasta Gemelli Vit Fiber KRAV
400 g grovt smulad fetaost
2 g torkad oregano
10 g grovt hackad persilja
25 g kallpressad rapsolja/olivolja
0,5 g nymald svartpeppar
Gör så här:
600 g urkärnad, skalad och rostad röd paprika
25 g rostad vitlök
100 g Go Green solrosfrön
100 g riven parmesanost
2 msk vitvinsvinäger
2 dl neutral rapsolja
15 g salt
0,5 g nymald svartpeppar
Gör så här:
300 g GoGreen krossade tomater
100 g finhackade lökar
5 g pressade vitlöksklyftor
0,5 msk äppelcidervinäger
15 g torkad oregano
5-10 g salt
0,5 g nymald svartpeppar
Gör så här: