Lammfärsbiffar med paprikapesto-pasta, tomatsås och fetaost

Saftiga och fina biffar av hälften lammfärs och hälften matkorn. Serveras med en tomatsås och paprikapesto-pasta som är toppad med fetaost.

10 portioner

Ingredienser lammfärsbiffar:
250 g vatten
200 g Kungsörnen matkorn
500 g lammfärs
100 g lök gul, hackad
5 g vitlök, finhackad
20 g sambal oelek
2 ägg
15 g bladpersilja, hackad
15 g olivolja
5 salt
1 g svartpeppar malen

Gör så här:
1. Koka matkorn och kyl, görs med fördel dagen innan färsen ska blandas.
2. Blanda samtliga ingredienser till färsbiffen och forma till små pannbiffar om ca 60 g. Bryn biffarna i olja i en het panna. Låt biffarna gå klart i ugnen 200 grader ca 8-10 minuter.

 

Pasta

850 g Kungsörnen pasta Gemelli Vit Fiber KRAV
400 g grovt smulad fetaost
2 g torkad oregano
10 g grovt hackad persilja
25 g kallpressad rapsolja/olivolja
0,5 g nymald svartpeppar

Gör så här:

  1. Koka pastan i saltat vatten.
  2. Sila och vänd pastan tillsammans med paprikapesto.
  3. Lägg på gastronomfat alt. bleck.
  4. Strö på smulad fetaost, oregano och persilja.
  5. Toppa med nymald svartpeppar och droppa över lite kallpressad rapsolja.
  6. Servera med tomatsås och lammfärsbiffar.

Paprikapesto

600 g urkärnad, skalad och rostad röd paprika
25 g rostad vitlök
100 g Go Green solrosfrön
100 g riven parmesanost
2 msk vitvinsvinäger
2 dl neutral rapsolja
15 g salt
0,5 g nymald svartpeppar

Gör så här:

  1. Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till en pesto.
  2. Smaka av med salt och peppar.

Tomatsås

300 g GoGreen krossade tomater
100 g finhackade lökar
5 g pressade vitlöksklyftor
0,5 msk äppelcidervinäger
15 g torkad oregano
5-10 g salt
0,5 g nymald svartpeppar

Gör så här:

  1. Blanda ihop alla ingredienser och låt puttra i till önskad smak.
  2. Smaka av med salt och peppar.