Ingen kommer sakna varken kött eller ris i denna helvegetariska och helgoda rätt.

10 portioner

Ingredienser
300 g gul lök, hackad
25 g vitlök
450 g zucchini
150 g röd paprika
12 g malen spiskummin
1 g cayennepeppar
15 g paprikapulver
30 g olivolja
200 g GoGreen kidneybönor
200 g GoGreen vita bönor
800 g GoGreen krossade tomater (2 frp á 400 g)
10 g rödvinsvinäger
5-10 g repad timjan
1 kvist persilja
5 g salt
0,5 g svartpeppar malen
500 g Kungsörnen matkorn
200 g Frigodan brunoisegrönsaker

Gör så här:

  1. Blötlägg bönorna över natten. Häll av vattnet och koka mjuka i nytt vatten i ca 35-40 minuter. Häll av vattnet.
  2. Hacka lök, vitlök, zucchini och paprika. Fräs grönsakerna tillsammans med kryddor i olivolja till gyllenbrunt.
  3. Tillsätt bönor och krossade tomater och låt sjuda 5 minuter.
  4. Smaksätt med salt, svartpeppar och vinäger.
  5. Repa timjan och hacka persilja. Strö över vid servering.
  6. Koka matkorn enligt förpackningen och tillsätt Frigodans brunoisegrönsaker.
  7. Servera chili sin carnen med matkorn.