Korv och auberginestroganoff med gnocchi

Favoriternas favorit har fått grönt sällskap av aubergine och kidneybönor. Den enda skillnaden är att stroganoffen blir ännu godare!

10 Portioner

Ingredienser
70 g Go Green torkade kidneybönor
500 g aubergine
300 g falukorv
200 g gul lök
175 g tomatpuré
1 dl rapsolja
10 g Kungsörnen Idealmjöl
1 msk dijonsenap
400 g GoGreen havredryck
5 g salt
0,5 g finmalen svartpeppar
850 g Kungsörnen Gnocchi Vit Fiber KRAV
Kryddningsförslag: chiliflakes och rökt paprikapulver

Gör så här:

  1. Lägg bönor i blöt ca 12 timmar. Häll av vattnet och koka i nytt vatten till bönorna är riktigt mjuka. Häll av vattnet och mixa bönorna i matberedare eller med stavmixer till slät massa.
  2. Tärna auberginen. Skär korven i strimlor. Skala och hacka löken.
  3. Stek aubergine, lök och tomatpuré i rapsolja i en rymlig stekpanna några minuter. Tillsätt korven och stek några minuter till.
  4. Tillsätt senap, bönmassa, chilisås, grönsaksfond och havredryck, låt koka på svag värme 2–3 min.
  5. Krydda med salt, peppar och chiliflakes. Låt chilin styra styrkan i stroganoffen, önskas en rökigare smak tillsätt rökt paprikapulver. Smaka av och servera med nykokt gnocchi.