Linssoppa med ingefära, curry och pasta

Härligt värmande och mättande soppa med kryddiga smaker. Serveras med en smarrig fetaoströra.

10 portioner

Linssoppa
200 g gul lök, finhackad
3 g curry
4 g malen ingefära
5 g spiskummin
3 l grönsaksbuljong
500 g GoGreen krossade tomater
3 dl GoGreen röda linser
500 g Frigodan morotsbrunoise
4 g salt
0,5 g svartpeppar, malen
300 g Kungsörnens Fusilli Vit Fiber KRAV eller Gemelli Vit Fiber KRAV
Olja till stekning

Fetaoströra
5 dl yoghurt, grekisk
200 g fetaost
Örtgrönt till garnering

Gör så här

  1. Fräs löken mjuk i olja ca 5 minuter.
  2. Tillsätt kryddorna och fräs lite till. Tillsätt buljong, tomater och linser och koka ca 10 minuter.
  3. Tillsätt brunoisen och koka ytterligare 5 minuter tills grönsakerna och linserna är helt mjuka. Smaksätt med salt och svartpeppar.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda i soppan.
  5. Blanda yoghurt med fetaost och servera till soppan. Garnera med örter.