Lättlagad och klimatsmart ”lasagne” med mättande matkorn och fina smaker.

10 portioner

Ingredienser lasagne
200 g Kungsörnen matkorn
500 g nötfärs
60 g tomatpuré
120 g chilisås
0,9 l vatten
10 g oxfond
10 vitlök, pressad
4 cl rödvinsvinäger
1,5 g torkad oregano
2,5 g salt
0,5 g svarpeppar malen
400 g Kungsörnen Lasagnetter Fullkorn

Ingredienser bechamelsås
0,6 l mjölk
45 g Kungsörnen Kärnvetemjöl
25 g smör
2,5 g salt
0,5 g svartpeppar
100 g gratängost

Gör så här:

  1. Koka matkornen mjuka ca 30 minuter, låt kallna. Mosa matkornen och blanda med nötfärsen.
  2. Bryn färsen, tomatpuré och chilisås. Häll på vatten, oxfond och vitlök. Smaksätt med salt, oregano, rödvinsvinäger och svartpeppar. Låt koka en stund. 
  3. Tillsätt lasagnetter. Rör runt och låt stå i ca 2-3 minuter. Lägg upp i bleck (ca 2,5 liter/GN bleck) och låt stå 30 minuter.
  4. Koka under tiden bechamelsås på mjölk, vetemjöl och smör. Smaksätt med salt och peppar. Häll bechamelsåsen över färssåsen och lasagnetterna (ca 2 liter/GN bleck).
  5. Strö över riven ost. Grädda i 175 gradig ugn ca 30 minuter.