Fisk- och bönbiffar med curry "remoulad" och rostade rotfrukter

Överraska med biffar som smakar fina fisken. Servera gärna med en fiffig ”remoulad” med curry och äpple samt rostade rotfrukter.

10 portioner

Fisk och bönbiffar ingredienser:
600 g laxfilé/hoki/sej
135 g Go Green torkade vita bönor
1 msk potatismjöl
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
Olja till stekning

Gör så här:

  1. Blötlägg bönorna över natten. Häll av vattnet och koka mjuka i nytt vatten. Häll av vattnet och låt svalna.
  2. Mixa fisk, bönor, potatismjöl, salt och peppar till en smet.
  3. Forma biffar och stek i olja till gyllene.
 

Rostade rotfrukter

600 g potatis
400 g morot
400 g palsternacka
200 g lök
15 g grovt hackad persilja
30 g kallpressad rapsolja
5 g salt
0,5 g nymald svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tvätta och ev. skala rotfrukter. Skala löken.
  3. Dela potatis, rotfrukter och lök ”grovt” (anpassat till barnmunnar) och lägg dessa i en ugnsfast form, droppa på kallpressad rapsolja. Salta och peppra!
  4. Ställ in i ugn och rosta i ca 30 minuter.

Curry "remoulad"

200 g färskost
100 g neutral yoghurt
200 g äpple, rivet
100 g syltlök, hackad
2,5 g curry
2 g salt

Gör så här:

  1. Blanda färskost och yoghurt till en jämn smet.
  2. Tillsätt övriga ingredienser.
  3. Blanda och smaka av med salt.