Överraska med biffar som smakar fina fisken. Servera gärna med en fiffig ”remoulad” med curry och äpple samt rostade rotfrukter.

10 portioner

Fisk och bönbiffar ingredienser:
600 g laxfilé/hoki/sej
135 g Go Green torkade vita bönor
1 msk potatismjöl
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
Olja till stekning

Gör så här:

  1. Blötlägg bönorna över natten. Häll av vattnet och koka mjuka i nytt vatten. Häll av vattnet och låt svalna.
  2. Mixa fisk, bönor, potatismjöl, salt och peppar till en smet.
  3. Forma biffar och stek i olja till gyllene.
 

Rostade rotfrukter

600 g potatis
400 g morot
400 g palsternacka
200 g lök
15 g grovt hackad persilja
30 g kallpressad rapsolja
5 g salt
0,5 g nymald svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tvätta och ev. skala rotfrukter. Skala löken.
  3. Dela potatis, rotfrukter och lök ”grovt” (anpassat till barnmunnar) och lägg dessa i en ugnsfast form, droppa på kallpressad rapsolja. Salta och peppra!
  4. Ställ in i ugn och rosta i ca 30 minuter.

Curry "remoulad"

200 g färskost
100 g neutral yoghurt
200 g äpple, rivet
100 g syltlök, hackad
2,5 g curry
2 g salt

Gör så här:

  1. Blanda färskost och yoghurt till en jämn smet.
  2. Tillsätt övriga ingredienser.
  3. Blanda och smaka av med salt.